April 24, 2012

Laksam.. sedapnye!

Minggu-minggu tidak aktif.. Tiba2 terasa lama diriku tidak meng'update' resipi.  Akak ni sibuk dek... hehe!  Tapi takpelah, demi nak aktifkan semula dapur cik siti ni, akak post kan dulu gambo.. Mmmm.. sedapnya lakse nih!  Hari ahad semalam, lepas jemput en hubby di Skypark Airport, terus je singgah ke Kelana Jaya.  Nostalgia KJ ni, sebab dulu kerja kat area situ.. Hubby makan nasi terus (macam sedap sangat tengok dia makan). Saya je yg tak lapar lagi dan tapau je lakse sebungkus..


Laksam ni akak memang suka sesangat selain nasi kerabu dan nasi dagang.  Tapi tak berapa rajin mencuba resipinya.. sebab sementelah dah kat M'sia ni, adalah lebih sedap beli je.. huhu! Sedap sesangat.. sehingga menjilat sudu.. eh! yolahhh... :P

Kat bawah ni ialah gambar selingan suasana store dan dry kitchen rumah kuning kami di kampung.. Wah! Penuh dengan 'berkat' iaitu gift untuk tetamu yg bakal datang ke majlis walimah sepupu 5/5 nanti.  Proses membungkus tu mengambil masa beberapa hari untuk beberapa ribu orang.. Ini baru berkat dah penuh sedapur, berdebar2 nak tunggu hari kendurinya nanti... Akak nak kena bekal Panadol extend la kot.. :P



No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...