July 19, 2012

Tempahan Kek - Opera & Rainbow

Semalam delivered opera cake lagi... untuk Ayu, officemate masa saya keja kat CSM dulu.  Ayu ni sebenornya dah tere buat kek, tapi belum sanggup nak buat yg ni kot.. Tu yg dia order je, hihihi..  Tima kasih lah Ayu ye.. Selak2 le lagi muka blog ni untuk terus berjuang di dapur.  Tapi takde resipi kek baru la pulak.. :D
Ayu minta kek tu dibelah 2.  Maklumle, nak makan sensorang memanglah tak abis. Kalau habis pun, bahaya utk tubuh badan.. hihi!  Sorryle, usik saja.. Kalau akak abis je.  Sebab bagi saya, kek ni makin simpan lama kat peti sejuk, makin sedap rasanya. Yg bestnya semalam, dapat testimoni dari orang lain utk kek ni, hehe.. 
********

TEMPAHAN HARI INI

Sat lagi nak deliver kek ke CSM juga.. wing lama pulak.  Tempat nostalgia akak bekerja dulu2.. Teringat zaman saya duk terdongak-dongak mengira lampu dan macam2 atas siling, dinding dsb sebelum ofis beroperasi.  Kira 10 kali pun end up dengan figures yg berbeza.. haha!

Kali ni yg order ialah Nurul. Dia order Kek Rainbow.  Dan inilah hasilnya... teng tenenggg!!!
Tercapai juga hasrat nak buat kek yang dipenuhi dengan bunga (walau tak macam bunga..).  Tapi nak buat deco macam ni dengan fresh cream memang sulit juga.  Mana tak nya, kena color je mulalah benyek cream tu.  Tapi akak redah je.. Sebab akak tak suka pakai buttercream.  Setakat ni, customer pun tak kesahkan cream apa..  Hari2 nengok resipi Italian Buttercream, tapi tak datang2 seru tu..

************************************

LAGI GAMBAR TESTIMONI DARI ATIE DARI MENARA PETRONAS  :))

Antara komen2 Atie "Tie, ambik mood sebelum kita semua memulakan puasa insyallah Sabtu kan.. alhamdulillah, cake sedapp sgt.. my manager yg tak dapat rasa haritu pun kata sedap betul red velvet.. "


TERIMA KASIH SEMUA!!!! LOVE U ALL...MUAHHH!!!

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...