Lempeng yang ku buat untuk Fawwaz petang semalam. Hujan & sejuk, so makan sampai muak2.. :D
Bahan2:
3 biji pisang emas
1 1/2 sudu kecil gula
1 sudu kecil baking powder
3/4 cawan tepung
1 sudu besar majerin
Sedikit esen vanila
Cara2:
1. Lenyek pisang sehingga hancur. Tambahkan gula, majerin dan baking powder, dan pukul hingga sebati.
2. Masukkan esen vanila dan tepung. Gaulkan.
3. Bakar atas kuali yang disapu dengan majerin
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Semenjak dua menjak, seronok rasa buat menu ayam panggang ni. Ini kejadian beberapa hari lepas atas permintaan en abe. Paling kelakar, Fawwa...
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Sesuatu yg viral sedang dikesan di media sosial terutama di Instagram geng baking 😁😘 Maka ai yg tengah mengidam itu dan ini terus terpen...
-
Assalamualaikum... Ohhh lama sudah tak bersiaran. Jangan ditanya kenapa... Kita mulakan balik dgn cerita LONTONG dan SERUNDING lah ekk... ...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
No comments:
Post a Comment