March 17, 2014

Kek Opera Sedap...

.. tapi ini bukan post resipi.. ;)

Hari ni besday akak... n my 8th anniversary.. Lambat kawen, tu pasai baru yg ke-8 hehe.. Sebenornya akak dulu bercita-cita nak jadi career lady yang berjaya menggapai bulan dan bintang... Rupanya Allah tak izin.. Alhamdulillah.. adalah hikmahnya. Paling tidak, jadi lady of dapur... :P

Jadi, sebab takde sapa nak belikan kek, maka akak terpaksa buat kek sendiri. Mujo pandai buat kek.. muahahah. Nasib le badan... Dan hari ni, nampak gaya tak macam besday girl yg diraikan dan meraikan. Sebab siang tadi semua plan tak menjadi, melaikan terperap di rumah sampai kini. Tensen laa...

OK la... selepas lebih setahun tak buat kek ni, akhirnya terlaksana juga semalam. Kali terakhir buat masa akak masih duk di Bukit Jalil... Tempat yg tengah hot kini sebab ada budak2 mati tengok konsert. Nauzubillah... moga2 menjadi iktibar buat semua. Dan tak berlaku pada kaum keluarga kita..


Resipi boleh tengok di SINI..


Ooppss...! Yang bawah ni dessert sagu dalam santan + gula melaka.. Buat hari tu..
My favourite... sedap sgt makan sejuk2..


No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...