Pages

November 1, 2012

Saja Nak Mengulas..

Akak ni tengah bakor kek chocolate moist untuk sahabatku Dr Madihah a.k.a Maddy.  Tadi dah siapkan Japanese ciskek seketul.. Nanti malam satu lagi ciskek.  Semua untuk dia, 4 biji kek. Alhamdulillah dapat kawan gini kennn..hihihi!  Sambil nak tunggu masak tu, biar pekena nescafe se'mug' dulu. Biar bertenaga!  Ada pulak ciskek hasil dari balance adunan tu.. fanas2.. perghh!!  Walau tak cantik pada pandangan rupa, namun rasanya tetap sedappp... :D

Durian crepe pun ada 4 ketul lagi.. punyalah slow nak abiskan. Setakat saya dan suami nak habiskan 15 ketul (kalau tak silap haritu..) memang kena ambik masa sebulan! Exaggerate namanya la kann.. haha! Takdelah, tak boleh makan banyak2 sekali harung. Muak walau sedap.  Bila dah lama gini, saya dapati adunan yg dari Jom Masak tu pulak yg best sebab masih lembut crepe nya.  Cuma nak melempengnya tu lah yg agak mencabar bagi yg tak pro macam akak ni.  Semalam saya dah beli setepek lagi durian di AEON supermarket (tak pastilah namanya sekarang ni..) untuk membuat DC sekali lagi.  Kali ni hubby minta buatkan untuk anak daranya yg nak balik ke UiTM selepas break.

Ha! 2 biji choc moist ku pun dah masak.. Syukurrr tak merekah. Sedang2 elok je.  Hari tu buat merekah.. Kenapa entah ye, kadang elok kadang tak.  Malam nanti boleh siram dgn ganache.  Permintaan Maddy, nak kek ceklat kampung2 je.. jangan banyak sangat cream nye.. hahaha! Mana sedap kalau tak meleleh2, dah nama choc moist with ganache.  Abislah reputasi kek akak nanti.. :P

Nak masak lauk dulu, pastu sambung lepas maghrib untuk kek seterusnya iaitu Japanes Cheesecake yg ke-2.  Nasib baik tak jadi minta 3, sebab agak haru biru juga nak buat kek jenis tu.  Lauk apa nak buat? Kari ikan kembung sudah lah... hehe!

No comments:

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...