Yang ni akak bawa ke rumah kakak ipar semalam... Sambil buat testing berat paling sesuai untuk setiap cup kecil ni.. Kalau untuk yg berpenutup macam topi angkasawan ni, sedang elok kalau beratnya (sebelum kukus) dalam 40-45g. Kalau yang selalu orang buat isi tapai pulut tu, cukup sekadar 30g sebab kek ni akan naik tinggi. Sama macam kalau jenis bakar guna cup 2.5 oz tu. Berat afdal nya ialah 30g..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Sesekali memang sedap makan lauk simple macam ni.. lauk kering (tak berkuah) dengan nasi panas dan ayam goreng... Menyediakannya pun tak su...
-
Assalamualaikum... Ohhh lama sudah tak bersiaran. Jangan ditanya kenapa... Kita mulakan balik dgn cerita LONTONG dan SERUNDING lah ekk... ...
-
Setelah beberapa kali tertangguh, petang tadi akak merajinkan diri menguli secara manual 1/2 adunan pau yang menjadi favourite anak bujang a...
-
Sejak duduk di Kedah akak baru kenal akan LAKSA SIAM ni.. Kat KL tak pernah jumpa. Sekali makan terus jatuh cinta. Padahal hat beli tu serba...
-
Projek petang tadi... untuk melangsungkan projek cheese tart sebelah malamnya. Tiba-tiba akak dapat seruan untuk buat inti coklat sendiri. S...
1 comment:
salam pn siti,
nak tanya, klu rv kek dalam bekas cam gini slalunya brapa rm ye ?
Post a Comment