Puding jagung nilah yg senang nak buat... Resipi dah ada kat SINI.. Bila masuk peti sejuk tu, nyaman je kat tekak bila nak makan.. Saya buat pun manis2 buah je... seisi rumah suka (pergh.. macam le ramai sgt ye!?). Bila masuk bekas kecik2 lagi mengancam..
Bahan2:
1 cawan tepung kastad
1 cawan jagung krim
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 cawan santan
Sedikit garam - tak letak pun takpe
Cara2:
- Masukkan semua bahan dalam periuk... kacau2 dulu sampai sebati.
- Letak atas api yang sederhana sambil mengacau, terutama bila adunan dah panas... sampai ia jadi pekat dan berkilat
- Angkat segera dan masukkan bekas
Bahan2:
1 cawan tepung kastad
1 cawan jagung krim
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 cawan santan
Sedikit garam - tak letak pun takpe
Cara2:
- Masukkan semua bahan dalam periuk... kacau2 dulu sampai sebati.
- Letak atas api yang sederhana sambil mengacau, terutama bila adunan dah panas... sampai ia jadi pekat dan berkilat
- Angkat segera dan masukkan bekas
Macam2 rupa.. masuk mulut, sama je rasa... :)
No comments:
Post a Comment