March 30, 2009
Kek Coklat Kukus
Dapat resipi ni dari Myresipi.. Senang dan sedap...
Bahan2:
2 cawan tepung Bluekey (self raising)
1 cawan gula ising
1 cawan susu pekat manis (creamer manis)
1 cawan milo
1 cawan serbuk koko vochelle
4 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan air panas
Cara2:
1) Masukkan semua bahan dalam bekas/mangkuk
2) Kacau dengan sudip atau senduk kayu ke... guna tangan je!
3) Bila bahan2 dah sebati, tapis adunan supaya hasil lebih halus dan cantik (kalau malas, tak tapis pun takpe).
4) Didihkan pengukus dan kukus dalam 40 minit...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Sesekali memang sedap makan lauk simple macam ni.. lauk kering (tak berkuah) dengan nasi panas dan ayam goreng... Menyediakannya pun tak su...
-
... yang dibakar dengan pemanggang ajaib! Hari tu masa pergi ke Langkawi, ada akak tunjuk barang2 tuaian.. Salah satunya ialah pem...
2 comments:
electric steamer tu pun nak kena didih kan ker?
ke boley terus masuk? tengok tu... I have one myself tapi tak pernah nak guna sangat sebab macam ada bau halia... asyik steam ikan je...
Didih kan dulu dlm 10 mins ke.. pastu letak & tinggal je.. Kalau rasa mcm tebal je steam dlm 50 mins. Takpe, kek coklat perisa halia la la la la...
Post a Comment