Lagi satu koleksi steamed fish.. Lauk dinner ku sebentar tadi. Bolehlahh..utk mengurangkan sajian bergoreng.. Nak tunjuk pun tak boleh sebab kamera tengah demam... :(
Bahan2:
2 ekor ikan selar
3 sudu sos ikan Thai
2 sudu sos tiram
1 biji limau nipis
Sedikit garam & gula
Bahan tabur & hiasan utk dimayang:
Lobak merah
Bawang putih
Bawang besar
Halia
Serai
Daun Ketumbar
Daun bawang
Cara2:
(1) Bersihkan ikan dan sapukan dengan garam
(2) Campurkan semua bahan yang dimayang/hiris. Perahkan air limau nipis.
(3) Letakkan ikan di atas pinggan. Taburkan semua bahan hiris di atasnya.
(4) Tuangkan sos tiram, sos ikan dan sedikit gula
(5) Kukus selama <> 15 minit. Dah masak, taburkan daun bawang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Assalamualaikum... Ohhh lama sudah tak bersiaran. Jangan ditanya kenapa... Kita mulakan balik dgn cerita LONTONG dan SERUNDING lah ekk... ...
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Assalamualaikum.. Hari ni hari Jumaat. Hari ni abe kita takdak. So, akak mulalah cari pasal kat dapur sebab tak perlu nak masak2 nasi,...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
No comments:
Post a Comment