Masakan paling mudah...
Bahan2:
1/2 kg sotong
2 ulas bawang putih - diracik halus
Sedikit lada sulah
Garam
Serbuk Kunyit (opt)
Marjerin
Cara2nya:
1. Panaskan majerin
2. Tumis bawang putih hingga keperangan
3. Masukkan sotong, diikuti garam, lada sulah dan kunyit.
4. Biarkan sehingga sotong lembut
5. Angkat dan taburkan dengan daun bawang
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Assalamualaikum... Ohhh lama sudah tak bersiaran. Jangan ditanya kenapa... Kita mulakan balik dgn cerita LONTONG dan SERUNDING lah ekk... ...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
-
Asyik post resipi kuih kek tart laa.. Ini kali akak nak tulis pasal gulai nangka pulak lah. Gulai, masak lemak, jangan (bahasa jowo)... sama...
No comments:
Post a Comment