Masakan paling mudah...
Bahan2:
1/2 kg sotong
2 ulas bawang putih - diracik halus
Sedikit lada sulah
Garam
Serbuk Kunyit (opt)
Marjerin
Cara2nya:
1. Panaskan majerin
2. Tumis bawang putih hingga keperangan
3. Masukkan sotong, diikuti garam, lada sulah dan kunyit.
4. Biarkan sehingga sotong lembut
5. Angkat dan taburkan dengan daun bawang
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Sesekali memang sedap makan lauk simple macam ni.. lauk kering (tak berkuah) dengan nasi panas dan ayam goreng... Menyediakannya pun tak su...
-
... yang dibakar dengan pemanggang ajaib! Hari tu masa pergi ke Langkawi, ada akak tunjuk barang2 tuaian.. Salah satunya ialah pem...
No comments:
Post a Comment