Idea dari Myresipi...
Bahan2:
2 ekor sotong
1/2 batang lobak merah (carrot)
1 senduk penuh tepung gandum
1/2 sk baking powder
Garam secukup rasa
Minyak utk menggoreng
Cara2:
(1) Potong sotong halus2 (atau ikut suka). Cuci dan toskan airnya.
(2) Racik halus lobak (atau parut)
(3) Adun tepung, baking powder, garam dan air (cair sikit dari nak buat cucur udang).
(4) Masukkan sotong dan lobak dalam adunan tepung. Gaul dan goreng.. Hasilnya adalah rangup dan rasanya ada sedikit manis + masin. Makan panas2..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Sesekali memang sedap makan lauk simple macam ni.. lauk kering (tak berkuah) dengan nasi panas dan ayam goreng... Menyediakannya pun tak su...
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Setelah beberapa kali tertangguh, petang tadi akak merajinkan diri menguli secara manual 1/2 adunan pau yang menjadi favourite anak bujang a...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
No comments:
Post a Comment