Yang ni akak bawa ke rumah kakak ipar semalam... Sambil buat testing berat paling sesuai untuk setiap cup kecil ni.. Kalau untuk yg berpenutup macam topi angkasawan ni, sedang elok kalau beratnya (sebelum kukus) dalam 40-45g. Kalau yang selalu orang buat isi tapai pulut tu, cukup sekadar 30g sebab kek ni akan naik tinggi. Sama macam kalau jenis bakar guna cup 2.5 oz tu. Berat afdal nya ialah 30g..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
-
Hujung minggu adalah hari yg sibuk... *sibuk mengukur shopping mall* hehe! Setiap minggu kerajinan memasak akan terhenti seketika pada pagi...
-
My fav Mrs Vanellis pasta with xtra cheese... sepinggan cukup utk makan bertiga nih (fawwaz yg ke-3 tu)! Maklum den ni selera lebih, tapi p...
-
Hari ni konon2 akak rajin nak mencuba resipi baru. Sejak makan yang orang bawa waktu kenduri di kampung bulan lepas, akak duk teringat2. Sel...
1 comment:
salam pn siti,
nak tanya, klu rv kek dalam bekas cam gini slalunya brapa rm ye ?
Post a Comment