Yang ni akak bawa ke rumah kakak ipar semalam... Sambil buat testing berat paling sesuai untuk setiap cup kecil ni.. Kalau untuk yg berpenutup macam topi angkasawan ni, sedang elok kalau beratnya (sebelum kukus) dalam 40-45g. Kalau yang selalu orang buat isi tapai pulut tu, cukup sekadar 30g sebab kek ni akan naik tinggi. Sama macam kalau jenis bakar guna cup 2.5 oz tu. Berat afdal nya ialah 30g..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
-
Sesekali memang sedap makan lauk simple macam ni.. lauk kering (tak berkuah) dengan nasi panas dan ayam goreng... Menyediakannya pun tak su...
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Assalamualaikum... Ohhh lama sudah tak bersiaran. Jangan ditanya kenapa... Kita mulakan balik dgn cerita LONTONG dan SERUNDING lah ekk... ...
-
All time favourite. Tahun ni akak macam rajin sikit menggodek laksa. Semua channel pi siasat demi nak dapat rasa pior macam yg pernah akak m...
1 comment:
salam pn siti,
nak tanya, klu rv kek dalam bekas cam gini slalunya brapa rm ye ?
Post a Comment