Macam ni lah rupanya packaging pau & karipap frozen akak yg tak seberapa.. Setakat ni, Alhamdulillah sesiapa yang beli tu berpuas hati. Cumanya saya tak berapa mampu nak buat banyak sekali gus. Kalau ada 4 orang order contohnya, saya akan ambil 2 order dulu untuk seminggu. Sebab, selalunya dorang order sekali banyak. Dah delivered, baru buat untuk yang seterusnya. Sambil tu, ambil tempahan kek juga.
Almaklumlah, baru bermula dua tiga bulan kan.. Pastu akak ni ibu solo (bukan tunggal ye..). Lepas anak balik sekolah tengahari tu, baru boleh bermula apa yang patut. Kena dulukan kebajikan dia juga. Walau ada juga yg lepas pandang kalau dah sibuk tu. Kalau en hubby ada, lagi kena ambil masa yg panjang..hehe.
Hat ni siapkan order Cik Wan & Sarimah pula. Wan kalau order standard 10 pek ke atas.. Cik Mah pulak baru nak cuba2 menu akak ni.
InsyaAllah, saya ada perancangangan jangkapanjang untuk produk ni. Harap2 menjadi kenyataan. Buat masa ni, nak upgrade packaging dia dulu. Tengah nak survey apa yang patut. Kengkawan dah "alaa... alaa...".. sebab apa? Tak lama lagi nak berhijrah ke Utara pulak. Port baru.. Nak buat camna, saya isteri yang patuh kepada kehendak suami.. hihi! Walau agak berat hati dan sayang kat KL yg semakin mencabar ni, berat hati nak tinggalkan sedara-mara dan kengkawan, saya tetap positif! Juga saya harap tetap ada kesinambungannya.. Mana tau produk airtangan cik siti ni mampu menjelajah ke seluruh Malaysia..Amin!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Setelah beberapa kali tertangguh, petang tadi akak merajinkan diri menguli secara manual 1/2 adunan pau yang menjadi favourite anak bujang a...
-
Sesekali memang sedap makan lauk simple macam ni.. lauk kering (tak berkuah) dengan nasi panas dan ayam goreng... Menyediakannya pun tak su...
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
No comments:
Post a Comment