"Aku dan epok-epok a.k.a karipap adalah kenangan dan kasih sayang.." Heheh! Entah apa2lah akak siti ni! Yelah, tiap kali buat karipap untuk tempahan orang, saya mesti teringat dan mula nak rindu2 pada Bahrain. Rindu pada Plaza Emirates, apartment tempat kami tinggal dulu. Rindu saat-saat saya menguli tepung saban petang untuk dijual keesokan harinya di lobby apartment tu. Epok-epok yang dinanti oleh para warga Singapura di situ, tak lupa warga India dan Filipina. Sering menerima tempahan untuk majlis mereka dan persendirian. Perasanlah saya yg epok-epok tu sedap banget ehehh!
Masa itu sudah berlalu.. Saya dan kebanyakan penggemar epok-epok tu pun dah keluar dari bumi bertuah tu.
Sekarang masih meneruskan kegembiraan itu di Bukit Jalil ni. Terima kasih kepada CheNa & frens, Yati dan Nura yang pernah order. Bukan nak untung sangat, tapi macam saya katakan awal2 tadi, ia adalah kenangan terindah. Saya menyediakannya dengan penuh kasih-sayang... :D
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Saya kumpulkan beberapa pilihan resipi chocolate ganache di sini untuk rujukan akan datang. Selalunya saya gunakan resipi yang pertama untuk...
-
Sesekali memang sedap makan lauk simple macam ni.. lauk kering (tak berkuah) dengan nasi panas dan ayam goreng... Menyediakannya pun tak su...
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Setelah beberapa kali tertangguh, petang tadi akak merajinkan diri menguli secara manual 1/2 adunan pau yang menjadi favourite anak bujang a...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
No comments:
Post a Comment