Lempeng yang ku buat untuk Fawwaz petang semalam. Hujan & sejuk, so makan sampai muak2.. :D
Bahan2:
3 biji pisang emas
1 1/2 sudu kecil gula
1 sudu kecil baking powder
3/4 cawan tepung
1 sudu besar majerin
Sedikit esen vanila
Cara2:
1. Lenyek pisang sehingga hancur. Tambahkan gula, majerin dan baking powder, dan pukul hingga sebati.
2. Masukkan esen vanila dan tepung. Gaulkan.
3. Bakar atas kuali yang disapu dengan majerin
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
-
Sesekali memang sedap makan lauk simple macam ni.. lauk kering (tak berkuah) dengan nasi panas dan ayam goreng... Menyediakannya pun tak su...
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Assalamualaikum... Ohhh lama sudah tak bersiaran. Jangan ditanya kenapa... Kita mulakan balik dgn cerita LONTONG dan SERUNDING lah ekk... ...
-
All time favourite. Tahun ni akak macam rajin sikit menggodek laksa. Semua channel pi siasat demi nak dapat rasa pior macam yg pernah akak m...
No comments:
Post a Comment