Baru je cuba one recipe yg simple dan sedap..
Bahan2:
250 g cream cheese
200 ml plain yogurt
1 sudu besar jus lemon
90 g gula
2 butir telur
3 sudu besar tepung gandum
Cara2:
1. Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan putar sehingga menjadi krim
2. Bakar dengan kepanasan 170 c selama 45 minit. Setelah 30 minit, tutup permukaan kek dengan aluminium foil untuk mengelakkan permukaan hangus.
3. Setelah masak boleh disimpan di dalam peti sejuk semalaman untuk kesedapan yang lebih
note: Boleh juga letakkan base daripada biskut digestive yang dihancurkan dan ditekan dalam acuan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
Mungkin ada beberapa entri saya dah letak tentang resipi cream cheese yg selalu saya guna untuk frosting atau topping kepada kek red velv...
-
Gambar oleh Wilton Sejujurnya, saya tidak pernah menggunakan buttercream utk kek2 saya. Kalau ada pun, coffee buttercream untuk Opera ...
-
Hujung minggu adalah hari yg sibuk... *sibuk mengukur shopping mall* hehe! Setiap minggu kerajinan memasak akan terhenti seketika pada pagi...
-
My fav Mrs Vanellis pasta with xtra cheese... sepinggan cukup utk makan bertiga nih (fawwaz yg ke-3 tu)! Maklum den ni selera lebih, tapi p...
-
Hari ni konon2 akak rajin nak mencuba resipi baru. Sejak makan yang orang bawa waktu kenduri di kampung bulan lepas, akak duk teringat2. Sel...
2 comments:
Wah ti... aku memang suka makan cheese cake especially yg ada blueberry or strawberry toppings mcm kat secret recipe tu.
Setkt ni aku biasa buat muffins je ngn coklat kek... dah ada resipi ho ni boleh e aku try buat cheese cake lak...
mmm...yummy!
Buat la mima... resipi ni sedap la bagi aku. Yg penting, bahan2nya x keterlaluan. Ko kasi topping blueberry sure terangkat..perghh! Camna nak kurus? ha ha ha...
Aku lak baru nak belajar buat muffin..
Post a Comment