Ada tempe yg dah hampir lerai atau lama dalam fridge.. terjumpa lak resipi ni. Not bad jugak..
Bahan2:
2 keping Tempe
2-3 ulas bawang putih
1/2 labu Bawang besar - hiris
5-10 biji cili padi (lagi pedas lagi best)
Segenggam ikan bilis
Garam
Gula
Kicap (optional)
Minyak
Cara2:
(1) Tumbuk tempe dan ketepikan
(2) Bawang putih, cili padi dan bilis ditumbuk lumat.
(3) Tumis bahan (2) dan bawang besar yang dihiris.
(4) Masukkan tempe dan kacau hingga sebati dengan perencahnya. Rasakan garam & gulanya. Boleh tambahkan sedikit air dan kicap kalau suka.
(5) Angkat bila dah agak kering. Makan dengan nasi panas...
Bahan2:
2 keping Tempe
2-3 ulas bawang putih
1/2 labu Bawang besar - hiris
5-10 biji cili padi (lagi pedas lagi best)
Segenggam ikan bilis
Garam
Gula
Kicap (optional)
Minyak
Cara2:
(1) Tumbuk tempe dan ketepikan
(2) Bawang putih, cili padi dan bilis ditumbuk lumat.
(3) Tumis bahan (2) dan bawang besar yang dihiris.
(4) Masukkan tempe dan kacau hingga sebati dengan perencahnya. Rasakan garam & gulanya. Boleh tambahkan sedikit air dan kicap kalau suka.
(5) Angkat bila dah agak kering. Makan dengan nasi panas...